top of page
Dagens Meme
Godt at læse
Søg i tags
Ingen tags endnu.
Sociale Medier
  • Facebook Basic Black
  • Twitter Basic Black
  • Black Google+ Icon

Alle kan lave vilde beats med Roli Blocks


Med tusinde år af evolution, har London-baseret teknologivirksomhed Roli besluttet sig for at ændre den måde, folk laver musik på. Firmaet seneste kreation, Blocks, er anderledes end ethvert musikinstrument, du har set før.

Der behøves ikke års undervisning, eller ærligt talt nogen musikalsk oplevelse, for at lave dine egne beats med Blocks. Den er derfor perfekt egnet til unge nybegyndere, der gerne vil prøve kræfter med at lave deres egen musik.

Pakket ind i en 4*4 tommer touchpad ligger et helt musikstudie, designet til at være let til at lave din egen musik.

Det er ikke kun for musikalske begynder, som mig selv, systemet er også designet til brug for avancerede musikere. Der kan tilføjes flere Blocks, til en af de fire magnetiske sider. Der kommer en mindre kontrol pad med i pakken, for 699 kr. oven i den oprindelige pris, der kan ændre indstillinger og lyde som du ønsker det.

Det hele starter med en Lightpad Block for 1.499 kr. De trykfølsomme silikone pads lyser op på et gitter, hvor hver firkant repræsenterer en anden tone. Men man skal ikke bare trykke på de lysende firkanter, den virkelige kunst ligger i hvordan du trykker på dem. Du kan glide imellem tonerne, bøje tonerne på din egen måde. Der fås forskellige lyde, afhængigt af hvor længe og hårdt der trykkes. Mulighederne er uendelige, i virkeligheden er det kun din fantasi som sætter grænserne.

Men hvad nu hvis du ikke ved hvad der lyder godt sammen? Så skal du blot lade lysene være din guide. Blocks kan indstilles til kun at lyse dele op af blokken, som vil lyde godt sammen.

I en kort demo, fandt jeg ud af at lyssystemet var en måde at lære dig selv musikalsk teori uden at vide det, imens det fjerner frygten for at det vil lyde dårligt hvis du improviserer.

Men du kan ikke bruge Blocks alene. Du har brug for den medfølgende gratis app, Noise, for at ændre indstillinger, såsom omfanget af instrumenter. Appen er også den eneste måde hvorpå du vil kunne høre din musik på, der er altså ingen lyd på selve Blocks. Al musikker spilles via en telefon som er tilsluttet til Blocks via en Bluetooth-forbindelse. Uden app’en er det bare en lækker klods.

Afhængigheden af app’en er grunden til at flere professionelle brugere køber de ekstra kontrol Blocks, Live Block og Loop Block (for 699 kr. hver). De kommer med forudindstillede knapper til hurtigt at skifte indstillinger, med omfanget af instrumenter. App’en er i øjeblikket kun tilgængelig på Apples iPhone og iPads, men founder og CEO Roland Lamb har udtalt sig at de arbejder på en app til Android.

Der er en anden ulempe for fagfolk: Den eneste måde at gemme og dele din musik på er via Rolis online netværk, https://noise.fm/ . Roland har yderligere udtalt sig at deling og yderligere funktioner er planlagt.

Der er hele 128 lyde der kan downloades via , https://noise.fm/. Så muligheder er der nok af. Der bliver delt og bygget videre på folks sange, professionelle musikere bidrager også.

For alle sine styrker, selvom Synthesizers generelt har svært ved at opnå den samme grad af real-time kontrol som de mere klassiske instrumenter. Er der en god chance for at det bliver en succes.

bottom of page