Er DTU din fremtid?
Hvordan er studielivet på et normalt dansk universitet og mere specielt er det hårde at gå på et naturvidenskabeligt universitet end på et sprogligt universitet, og er der tid til at dyrke fritids interesser og feste?. Det er der nok mange tredje g´ere der tænker over i den sidste del af deres gymnasietid.
I denne artikel ligger fokus på det naturvidenskabelige universitet. Mere præcist DTU. DTU, eller dansk teknisk universitet ligger spredt ud over hele landet, men den største afdeling ligger i den nordlige del af Lyngby. DTU er et universitet der primært fokuserer på naturvidenskab.
DTU i Lyngby består af fire kvadranter lagt som et koordinatsystem med to tværgående veje som akserne. I den anden kvadrant er et området kemitorvet. Ude foran kemitorvet står et par unge mennesker som ryger og snakker. De snakker om en netop forekommet eksamen, det lyder til at have været svær en. Der er nemlig mange eksamener på DTU, men det er muligt selv at sammensætte sine år på DTU, for at gøre det mere overkommeligt.
”På DTU er der stor mulighed for at sammensætte ens semester selv, det gør at man i det ene semester har tid til at feste uden at falde bagud” siger Frederik Petersen, en studerende på 5 semester, mens han sider og lave kvantefysik.
Ved selv at sammensætte sine år, gør man livet nemmere på DTU. Det gør at folk har tid til et socialt liv med fester og andre sociale arrangementer. Det kan selvfølgelig også opsættes så der er noget at lave hele tiden.
Det er altså muligt at have fritid, fester og naturvidenskab. Ifølge Frederik Petersen, der selv studerer, skal man ikke være bange for de lange dage. Frederik har også nogle beroligende ord med på vejen. Han siger nemlig
”ja, der er mange lange dage fra 8-5, men der er næsten altid en eller to fridage midt på ugen. F.eks. i morgen onsdag den 7/12 har jeg ingen mødepligt” siger Frederik, der nu har tegnet sin hydrogen orbital færdig til den kommende kvantefysik time.
Det næste spørgsmål bliver stillet imens en forelæsning for os gymnasieelever foregår i lokalet ved siden af, fra dette lokale kommer pludseligt en kæmpe eksplosion. Frederik kigger beroligende på mig. Det sker åbenbart tit.
”Er der et karakterræs på DTU?”
”Nej det er der ikke, faktisk er der næsten det modsatte. Der er næsten ingen studerende der består alle deres eksamener, det er meget normalt at dumpe nogle af de mindre betydningsfulde fag.” Frederik Petersen fortsætter ” Der skal dog også lige siges at det er svært at få gode karakterer på DTU”. Slutter Frederik.
Det betyder at studiemiljøet er mere roligt end andre steder, man hjælper hinanden med lektierne, i stedet for at skubbe hinanden ned. Der er ikke noget karakterræs til at vende folk imod hinanden. Det betyder dog at mindre fag, eller fag hvor folk ikke føler for at brillerer bliver af dårligere kvalitet for den der gerne vil have faget. Det kan dog laves om ved at planlægge de fag man godt kan lide til at have på et højere niveau.
Når Frederik taler så godt om universitetet er der så overhoved en grund til ikke at vælge DTU efter gymnasiet? Ja det er der, man skal kunne lide de naturvidenskabelige fag. Ikke bare som fag, men også som hobby. Der er nemlig et samtaleemne der ofte kommer på spil i fritiden mellem drenge og piger.
Et andet punkt der kan skabe problemer er, udover at folk dumper, at dagene nemt kan blive lange selv med fridage. Der er ikke meget fritid når nogle dage først slutter klokken 5.
Der er både positive og negative ting ved DTU, men hvis du kan lide det naturfaglige fag, og tankegang. Så husk DTU valget skal træffes lige om lidt det gælder din fremtid.